Βίτσας: Παίρνουμε μέτρα για την Τουρκία, πριν γίνει το μπαμ

Βίτσας: Παίρνουμε μέτρα για την Τουρκία, πριν γίνει το μπαμ

«Οι προκλήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα»

«Επιθυμούμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αλλά όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς», διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στις δηλώσεις του Ερντογάν που κάλεσε τον τουρκικό λαό να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση προαναγγέλλοντας θερμό καλοκαίρι, αλλά και στις πρόσφατες ακραίες προκλήσεις της γειτονικής χώρας σε Ίμια και κυπριακή ΑΟΖ.

«Έχουμε πει και άλλες φορές ότι οι πολύ προκλητικές δηλώσεις όπως και οι δράσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζητήματα μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω. Δεν είμαστε ούτε στην εποχή του ’90. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένη τη θέση της διεθνώς. Και αυτό που κάνουμε, πρώτα και κύρια, είναι να ακολουθούμε τον διπλωματικό δρόμο και αυτό πρέπει να κάνουμε και από την άλλη μεριά λέμε σε όλους ότι είμαστε κάθε φορά έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα».

«Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια προειδοποίηση σαν αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης», είπε ο κ. Βίτσας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

«Δεν περιμένουμε να γίνει ένα "μπαμ". Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα και εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμα και το χειρότερο και με βάση αυτά οικοδομούμε τη θωράκιση της Ευρώπης και της χώρας μας», ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας.

Και τόνισε: «Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές», ενώ σχολιάζοντας την έκφραση «γατάκια» ο Δημήτρης Βίτσας είπε χαριτολογώντας: «Ξέρετε τι νύχια βγάζουν τα γατάκια;».