Πικραμμένος: Δεν ξέρετε από τι σώσαμε τη χώρα το 2012

Πικραμμένος: Δεν ξέρετε από τι σώσαμε τη χώρα το 2012

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά»

Στο παρά ένα να κάνει αποκαλύψεις ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος μίλησε στη Βουλή για τα όσα του καταλογίζονται για την υπόθεση Novartis. Ο κ. Πικραμμένος χαρακτήρισε ψεύδη και συκοφαντίες τα περί εμπλοκής του στο σκάνδαλο. Ενώ αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα που η κυβέρνηση του απέτρεψε το 2012.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ σοβαρά, και έκτακτα» είπε και πρόσθεσε: «Κρατήσαμε όρθια τη χώρα».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά», είπε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μεγάλες καθημερινές αναλήψεις από τις τράπεζες, αλλά και για τον κίνδυνο «μπλακ άουτ».

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και κάπου εκεί σταμάτησε για να μην αποκαλύψει όσα δραματικά συνέβαιναν εκείνη την περίοδο.

«Από τη μελέτη της υποθέσεως είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστηρηματικές κατηγορίες δεν αρκούν για να σπιλώσουν βάναυσα την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Ειλικρινά, θα περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου», είπε μεταξύ άλλων για τα όσα του καταλογίζονται για την υπόθεση Novartis.