Συγγνώμη ζήτησε από τη γυναίκα του ο Στουρνάρας από τη Βουλή

Συγγνώμη ζήτησε από τη γυναίκα του ο Στουρνάρας από τη Βουλή

«Υφίσταται επιθέσεις επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου»

Συγγνώμη ζήτησε από τη γυναίκα του, από το βήμα της Βουλής, ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στη μαραθώνια συνεδρίαση για την υπόθεση Novartis, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε: «Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου». Όπως ανέφερε «η σύζυγός μου και η εταιρεία της έχουν συκοφαντηθεί χυδαία».

«Δίστασα προς στιγμήν αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της ΤτΕ», πρόσθεσε.

«Ουδέποτε η MindWork έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν», είπε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες που έχουν στραφεί προς τη σύζυγό του.

«Σε σχέση με την πρόταση για την άσκηση δίωξης που με αφορά: Προτείνω να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξετάσει και θα το στείλει στην Ολομέλεια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μάταια ζητώ εδώ και εβδομάδες να μου δείξουν τις επίμαχες αποφάσεις μου αλλά δεν υπάρχουν. Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν».

Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησής του, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρθηκε στη φαρμακευτική δαπάνη, λέγοντας ότι επί υπουργίας τού ιδίου, του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ως υπουργού Υγείας και του κ. Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού μειώθηκε κατά πολύ η φαρμακευτική δαπάνη, ενώ εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και άλλα που συνέβαλαν κατά πολύ στη μείωση, σε σημείο που, όπως είπε, «η Ελλάδα ήταν από τις χώρες της ΕΕ με μικρή φαρμακευτική δαπάνη».

Γι' αυτήν καθ' αυτήν την κατηγορία για το πρόσωπό του ισχυρίστηκε ότι «η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να περιγράφει με σαφήνεια τις διατάξεις που παραβιάστηκαν», κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

«Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι αγνώστων στοιχείων μάρτυρες έχουν καταθέσει για το πρόσωπό μου όταν ήμουν υπουργός, μαρτυρίες οι οποίες είναι εντελώς ψευδείς. Ουδέποτε υπέγραψα αποφάσεις. Μάταια ζητώ να μου δείξουν τις αποφάσεις αυτές και δεν μου τις δείχνουν γιατί απλά δεν υπάρχουν» σημείωσε.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε εκτενώς στη λάσπη που είχε εισπράξει από δημοσιεύματα, τα οποία, όπως είπε, έχουν στόχο να πλήξουν την τιμή και την προσωπικότητά του, καθώς διαχύθηκαν και στον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό, πλήττοντας βάναυσα στο κύρος της χώρας.

«Ακόμη και αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα, είναι ανάγκη η Βουλή να πει όχι στην πρόταση για μη δίωξη λόγω παραγραφής συγκρότησης της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα προκειμένου να εξετάσει τις κατηγορίες» πρόσθεσε.

«Σας ζητώ να αναλάβετε την ηθική και συνταγματική υποχρέωση, ώστε να μη μείνουν αναπάντητες οι συκοφαντίες στον δημόσιο βίο της χώρας» κατέληξε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.