Κοτζιάς: Προσπαθούν να χτίσουν ένα σαθρό οικοδόμημα αθλιοτήτων

Κοτζιάς: Προσπαθούν να χτίσουν ένα σαθρό οικοδόμημα αθλιοτήτων

«Ουδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων», ξεκαθαρίζει για την υπόθεση Novartis ο υπουργός Εξωτερικών

Διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με την υπόθεση της Novartis σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, «φωτογραφίζοντας» τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

«Κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ευχή του, από τη διερεύνηση της υπόθεσης, να μην αποδειχθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι «ουδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων». Επιπλέον, εξαρχής τόνισε ότι «δεν προτίθετο να κάνει σχόλια δικαστικού χαρακτήρα», καθώς επίσης ότι, «εάν κάποιος είναι αθώος, θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην κοινωνία ως αθώος. Εάν κάποιος είναι ένοχος πρέπει να γίνει κάθαρση». Για το σκοπό αυτό δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση ανακριτικής επιτροπής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Αντί να βλέπουν τις δηλώσεις του συνολικά, διάφοροι τιμητές επιχειρούν, στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους, να χτίσουν ένα σαθρό οικοδόμημα αθλιοτήτων και ψόγων προς τον Υπουργό Εξωτερικών, απομονώνοντας μέρος των δηλώσεών του και διαστρεβλώνοντας το νόημά τους. Καλό θα ήταν να αφουγκραστούν τον ελληνικό λαό, ο οποίος, μετά από δεκαετίες σκανδάλων κατασπατάλησης και υπεξαίρεσης χρημάτων του, απαιτεί την ουσιαστική διερεύνηση σκανδαλωδών υποθέσεων, την κάθαρση και την εδραίωση ενός πολιτικού συστήματος που, όχι μόνο θα φαίνεται, αλλά και θα είναι όντως τίμιο, άμεμπτο και μακριά από σκάνδαλα και χρηματισμούς», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στον Alpha ο κ. Κοτζιάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σκάνδαλα υπάρχουν και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και το ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να έχει ο ίδιος ο λαός, απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάνε για κάθαρση». Ακόμη, τόνισε ότι θα είναι ευτυχής, αν δεν εμπλέκονται, να αποδείξουν την αθωότητά τους και ότι δεν εμπλέκονται.

Η αντίδραση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών ήρθε μετά από σχετικά σχόλια από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ξόδεψε χρόνο στα Δικαστήρια για να "αποδείξει" ότι δεν είναι Σταλινικός και έρχεται μία στιγμή που όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Στην Δύση δεν υφίσταται τεκμήριο ενοχής αλλά τεκμήριο αθωότητας. Δεν οφείλουμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι αλλά οι κατήγοροι ότι είμαστε ένοχοι», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Προφανώς, για τον υπουργό, αυτά με το τεκμήριο αθωότητας είναι ανοησίες της αστικής αντίδρασης. Α ναι, και προφανώς ούτε σκευωρία της κυβέρνησης υπάρχει», ανέφερε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Μάκης Βορίδης, επίσης στο Twitter