Θάνου: Ανεπίτρεπτες οι επιθέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς για τη Novartis

Θάνου: Ανεπίτρεπτες οι επιθέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς για τη Novartis

«Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δηλώνει η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού

Την πεποίθηση πως η δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση της Novartis εξέφρασε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Alpha 989.

«Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, προχωρούν με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα στην υπόθεση Novartis και θεωρώ ότι θα διαλευκάνουν την υπόθεση» δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η κ. Θάνου χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων.

Ερωτηθείσα για τις επιθέσεις που έχουν δέχτηκαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, η κ. Θάνου δήλωσε ότι «και οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα» και χαρακτήρισε τις επιθέσεις αδικαιολόγητες. «Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους» δήλωσε η κ. Θάνου και αναφερόμενη στην κ. Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση από την Novartis, η κ. Θάνου, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, δήλωσε: «Ασφαλώς πιστεύω ότι θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση». Και διευκρίνισε ότι «αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση».

Για τους προστατευμένους μάρτυρες, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε, απευθυνόμενη σε όσους τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους» ότι «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων», ενώ προσέθεσε «απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει αν το «έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας» έχει παραγραφεί, η κ. Θάνου περιορίστηκε να πει: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».