Στο ΣτΕ ως «πρότυπη δίκη» το άσυλο στους 8 Τούρκους

Στο ΣτΕ ως «πρότυπη δίκη» το άσυλο στους 8 Τούρκους

Οι συνήγοροι των αιτούντων ασύλου προσφεύγουν κατά της αίτησης ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο για να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου του Τούρκου αξιωματικού που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα κατέθεσαν οι νομικοί παραστάτες του Σουλειμάν Οζκαϊνακτσί και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους προσφυγες.

Στην αίτηση τους επικαλούνται το νόμο 3900/10 που δίδει το δικαίωμα στον παρεμβαίνοντα να προσφύγει σε ανωτερο δικαστήριο. Η αιτηση θα διαβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκεί η αποφαση θα ληφθεί από την Τριμελή Επικτροπή με προεδρεύοντα τον προεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου.

Η δίκη στο Διοικητικό Εφετειο είχε οριστεί στις 15/2, αλλά εκτιμάται ότι θα αναβληθεί λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

Παρέμβαση του ΔΣΑ στην υπόθεση του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού

Παρέμβαση στην υπόθεση του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού που εκφράσει στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος άσκησε ο Δικγοροκός Σύλλογος της Αθήνας.

Συγκεκριμένα , ο ΔΣΑ άσκησε σήμερα, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, παρέμβαση υπέρ του κύρους της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών της Αρχής Προσφυγών του ν. 4375/2016, με την οποία αναγνωρίστηκε το καθεστώς πρόσφυγα σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα στις 16.7.2016.

Την παρέμβαση υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Δικηγόρος Αθηνών, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Η υπόθεση θα συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 15.2.2018.