Η Τουρκία επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα

Η Τουρκία επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα

Βαραίνει το κλίμα καθώς η Άγκυρα ανακοίνωσε την επικήρυξη λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν

Μαύρα σύννεφα πάνω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Η Άγκυρα μόλις σήμερα επικήρυξε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Μάλιστα, το ποσό για κάθε έναν από τους 8 είναι περίπου 700.000 ευρώ, όπως μεταδίδει τη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στη χώρα μας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επικηρυγμένων για τρομοκρατία, στο «κόκκινο» δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Συνολικά στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται 490 άτομα που θεωρούνται ότι έχουν σχέση με την οργάνωση FETO, του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί υποκινητή του πραξικοπήματος σε βάρος του που έγινε τον Ιούλιο του 2016.

Η συγκυρία που ανακοινώνεται το «ανθρωποκυνηγητό» των 8 είναι χαρακτηριστική αφού σε λίγες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανανέωση της μαύρης λίστας του τουρκικού ΥΠΕΣ ανανεώθηκε μόλις σήμερα ενώ οι 8 που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα βρίσκονται στα «κρίσιμα ονόματα» όπως τα χαρακτηρίζει το Anadolu. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 12 «φυγάδες» όπως τους χαρακτηρίζει η Τουρκία είναι στην κόκκινη λίστα.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΣ