Λαφαζάνης: Δεν πήγα στο συλλαλητήριο γιατί…

Λαφαζάνης: Δεν πήγα στο συλλαλητήριο γιατί…

«Όλο το μνημονιακό μπλοκ και μαζί τους η Χρυσή Αυγή παίζουν γύρω από το πρόβλημα της FYROM βρώμικα παιχνίδια σκοπιμότητας σε βάρος της χώρας»

Το «γιατί» δεν πήγε στο συλλαλητήριο εξηγεί ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας παράλληλα το σεβασμό του σε όσους πήγαν.

«Κατ' αρχήν θέλουμε αυτονοήτως να τονίσουμε ότι σεβόμαστε εκείνη την μερίδα των πολιτών που προσήλθαν στο Σύνταγμα, πολλοί από κάθε άκρη της πατρίδας μας, για να εκφράσουν ανιδιοτελώς και με τον δικό τους τρόπο τις πατριωτικές ευαισθησίες και ανησυχίες τους.

Σε όλους αυτούς όμως και σε όλο τον ελληνικό λαό θα πρέπει να πούμε ότι στο Σύνταγμα ο αυθεντικός προοδευτικός και δημοκρατικός πατριωτισμός παραμερίστηκε για να κυριαρχήσει από τον σκληρό πυρήνα των διοργανωτών μια στείρα νεοεθνικοφροσύνη και να στηθεί ένα πολιτικό πλυντήριο για πολλούς που ξεπούλησαν την χώρα μας και για άλλους που θέλουν να την θέσουν σε μια ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι στην πραγματικότητα ζούμε σε μια χώρα που βιώνει μια νέα κατοχή και της οποίας η επιτροπεία θα συνεχιστεί δίχως ορατό τέλος, ως οιονεί αποικία (…)

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι το μέγα εθνικό θέμα του κύματος πλειστηριασμών και αρπαγής σπιτιών και λαϊκής περιουσίας, το οποίο, αν δεν ανακοπεί, θα οδηγήσει σε μείζονα εθνική καταστροφή τον τόπο, την οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι η δημοκρατία στην χώρα έχει απομείνει πουκάμισο αδειανό και η λαϊκή κυριαρχία έχει υποκατασταθεί από την δικτατορία της τρόικας, την δεσποτεία του ευρώ και από τα συνεχή πραξικοπήματα των πιστωτών και των εγχώριων υπηρετικών τους κυβερνήσεων.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι το μέτωπο των εθνικών θεμάτων και ειδικότερα του Μακεδονικού, είναι πρώτα απ' όλα μέτωπο κατά της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που προωθούν το άρον - άρον και όπως - όπως επιφανειακό κλείσιμο του θέματος με την FYROM, μόνο και μόνο για να επιτύχουν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την σταδιακή ενσωμάτωση της στην ΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά πολιτικοστρατιωτικά τους σχέδια στα Δυτικά Βαλκάνια».

Για τις διαπραγματεύσεις με το βόρειο γείτονα ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει: «Δεν υποτιμούμε καθόλου τον αλυτρωτισμό της FYROM, ούτε την προσπάθεια της γείτονος να οικειοποιηθεί την αρχαία ιστορία της περιοχής, με τις όποιες προεκτάσεις τους αλλά συνιστά αποπροσανατολισμό για τον διχασμό του λαού το να τοποθετείται το Σκοπιανό και μάλιστα με στρεβλό τρόπο, ως το κύριο και μείζον πρόβλημα της χώρας.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και όλο το μνημονιακό μπλοκ και μαζί τους η Χρυσή Αυγή παίζουν γύρω από το πρόβλημα της FYROM βρώμικα παιχνίδια σκοπιμότητας σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Αυτήν την ώρα –τονίζει κλείνοντας- μόνο μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή για μια Ελλάδα χωρίς κηδεμόνες, δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δίκαιη, μπορεί να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι επείγουσες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι συλλαλητήρια τύπου Θεσσαλονίκης και Συντάγματος Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο και απόλυτα επείγον ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων που αντιτάσσονται στα μνημόνια, τη λιτότητα, τις επιτροπείες και τις δυνάμεις που τα στηρίζουν».