Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κάνει παραχωρήσεις στους Σκοπιανούς χωρίς ανταλλάγματα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κάνει παραχωρήσεις στους Σκοπιανούς χωρίς ανταλλάγματα

Δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

«Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντί να φτιάξει ένα ισχυρό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια».

«Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Η κυβέρνηση προχωρά ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα ανταλλάγματα για τη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράλειψη το ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ, σημειώνοντας πως έτσι εξασθενίζει την εθνική γραμμή.

«Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα ήταν τραγικά» συνέχισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το θέμα δεν είναι απλώς θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, την ταυτότητά μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κινηθεί μόνος, ας μην ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους» κατέληξε.

Απάντηση από το γραφείο Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού

Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα».