Φωτίου: Θα αφιερώσουμε το 2018 στις πολιτικές για το παιδί

Φωτίου: Θα αφιερώσουμε το 2018 στις πολιτικές για το παιδί

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο», ξεκαθαρίζει η αναπληρώτρια υπουργός

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα οικογενειακά επιδόματα. Από τις 800.000 οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα, οι 738.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα δουν μειώσεις. Αυτές τις μειώσεις εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά, γιατί η κυβέρνησή μας σκοπεύει το 2018 να το αφιερώσει στις πολιτικές για το παιδί», δήλωσε σε δημοσιογράφους η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά το τέλος συνάντησης που έγινε στη Βουλή με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

«Αυτό που απασχολεί εμένα είναι να υπάρξει μια ηρεμία, διότι κάποιοι δημιουργούν ένα αίσθημα καταστροφολογίας και ανησυχούν τους πολύτεκνους. Είναι πολύ λάθος αυτή η τακτική που κάποιοι έχουν ακολουθήσει, διότι όπως είναι γνωστό, οι 50.000 από τους 100.000 τρίτεκνους και πολύτεκνους ωφελούνται σημαντικά», είπε η κ. Φωτίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πρόσθεσε ότι «σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να υπάρξουν και κάποιες απώλειες αλλά αυτές τις απώλειες θα τις αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».

Η υπουργός είπε ότι με το νέο σύστημα που θα πληρώνει ανά δύο μήνες, όλοι οι ωφελούμενοι θα δουν πολύ γρήγορα τις αυξήσεις.

Σε ερώτηση αν επίκειται κάποια τροποποίηση στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου στην παρούσα φάση, η κ. Φωτίου απάντησε αρνητικά. «Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο», ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση ποιο ήταν το κλίμα των συναντήσεων που έγιναν για το θέμα αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι η συνάντησή της ήταν με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι υπουργοί συζητούν και συναντούν τους βουλευτές όχι απαραιτήτως υπό το βλέμμα της δημοσιότητας.

1
σχόλιο
  1. avatar RAV

    Ναι φυσικα ωφελουνται. Ολοι οι φοροφυγαδες που δηλωνουν εισοδημα 1000€ το χρονο. Δηλαδη και δουλευουν μαυρα και παιρνουν αφορολογητα επιδοματα που τα κοβετε απο τα κοροιδα που δηλωνουν. Αρα τους λετε μη δηλωνετε τιποτα γιατι και σας φορολογουμε και σας κοβουμε τα επιδοματα.
    Η πραγματικότητα ειναι μια. ΚΑΘΑΡΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. Τα δινουμε στους μονο και δι-τεκνους που ειναι περισσότεροι και κοβουμε απο τους πολυτεκνους που ειναι λιγοτεροι. Το αθροισμα = καθαροι ψηφοι για το κομμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...