Τσίπρας: Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα

Τσίπρας: Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι είχε στη Ρώμη ο πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

«Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές», είπε ο πρωθυπουργός στον Ιταλό κεντροαριστερό ομόλογό του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Φάνηκε και με τα ομόλογα του δημοσίου, που βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στο εξής οι εξελίξεις θα είναι όλο και καλύτερες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος παρακολουθούσε τον Αλέξη Τσίπρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τι συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε σημαντική δυναμική στις διμερείς σχέσεις, μετά και τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Κέρκυρα, κυρίως όσον αφορά στις συνομιλίες γύρω από μία συμφωνία θαλασσίων ζωνών και γύρω από την ενεργειακή συνεργασία, τις ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τον συντονισμό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκε επίσης η προώθηση του αγωγού East Med.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη για να οδηγηθούν σε μία κοινωνική και δημοκρατική κατεύθυνση.

Κοινές θέσεις κατεγράφησαν επίσης στο ζήτημα της διαχείρισης των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και των προσφυγικών ροών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής. Τονίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα η σημασία που έχει το Αιγαίο για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη διαχείριση του προσφυγικού, και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίστηκε η ανάγκη για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Εξάλλου, ο Ιταλός πρωθυπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα, και η έξοδος της Ελλάδας και της Ιταλίας από την κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνολική οικονομία της Ευρωζώνης.