Ξυδάκης: Ανοίγει διάδρομος ευκαιριών με την ΠΓΔΜ

Ξυδάκης: Ανοίγει διάδρομος ευκαιριών με την ΠΓΔΜ

Είναι προς το συμφέρον όλων να ξεπεραστούν τα τείχη που είχαν υψωθεί τα τελευταία χρόνια, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι το 2018 είναι η πιο σημαδιακή, η πιο ελπιδοφόρα χρονιά από την έναρξη της κρίσης, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως έχουμε κάποιους δείκτες οικονομικής βελτίωσης οι οποίοι μπορεί για την ώρα να μην λένε πάρα πολλά στην καθημερινότητα, ωστόσο δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μία άλλη εποχή. Για παράδειγμα, ανέφερε τον δείκτη βιομηχανικών παραγγελιών στο τέλος του 2017, επισημαίνοντας πως είναι ο καλύτερος εδώ και 9 με 10 χρόνια.

«Αυτό δείχνει ότι κάτι παίρνει μπροστά, ότι ίσως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι πολλοί απ’ αυτούς τους δείκτες δεν αλλάζουν ακόμα, δραματικά και με τρόπο χειροπιαστό την καθημερινή ζωή των πολιτών. Βλέπουμε και την πτώση του δείκτη ανεργίας, ο οποίος προσεγγίζει πια το 20%, ακόμη και αν οι θέσεις εργασίας δεν είναι οι ποιοτικές, πλήρους απασχόλησης που θα θέλαμε και θα πρέπει να αποτελούν διαρκώς την αναζήτηση μας», σημείωσε.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως είναι εντυπωσιακό ότι «μετά από πολλά χρόνια άγονου αλυτρωτισμού και επιθετικής ρητορείας -χωρίς κατά τη γνώμη μου να υπάρχει βαθύτερο μίσος ή εχθροπάθεια- έχουμε μία πολύ μεγάλη μεταλλαγή από το περασμένο καλοκαίρι».

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την άποψη πως ανοίγει ένας διάδρομος ευκαιριών με σοβαρότητα, σεβασμό και κατανόηση ο ένας για τον άλλον. «Είναι πολύ μεγαλύτερες οι ιστορικές ευκαιρίες για τα Σκόπια, αλλά και για την Ελλάδα, το να έχει ένα φιλικό γείτονα, ήρεμο, με κατοίκους που αγαπούν την Ελλάδα, είναι καλό», εκτίμησε.

Διεμήνυσε εξάλλου πως είναι προς το συμφέρον όλων να ξεπεραστούν τα τείχη που είχαν υψωθεί τα τελευταία χρόνια και επέκρινε τον αντιπρόεδρό της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τακτικισμό.