Καμμένος: Δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια

Καμμένος: Δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια

Τι ανέφερε ο βουλευτής της συγκυβέρνησης

«Δεν επιτρέπεται να κάνεις κωλοτούμπα στα εθνικά θέματα», ξεκαθάρισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής της συγκυβέρνησης επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται «τον όρο ‘Μακεδονία’ στο όνομα αυτού του κατασκευασμένου κράτους και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι μπροστά στην επιμονή αυτή μπαίνει ο κίνδυνος για ανατροπή της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «αυθαίρετα» σενάρια.

Ο Δ. Καμμένος υπογράμμισε ότι, «δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο ‘μακεδονική’ για μία εθνότητα» και τόνισε πως «έχουμε το πάνω χέρι και πρέπει να επιβάλουμε το δίκαιο».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για προσωπική του άποψη ή άποψη του κόμματος, απάντησε ότι είναι προσωπική του άποψη, «την οποία έχει εκφράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος».

«Το κράτος πρέπει να είναι βιώσιμο, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα και είναι διαλλακτικοί λόγω της επιθυμίας τους να μπουν στο ΝΑΤΟ», εκτίμησε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν υπέρ ονομασίας στον οποίο περιέχεται ορός «Μακεδονία», ούτε στην περίπτωση που «ένας τέτοιος όρος εγκριθεί από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών».

«Αμφιβάλω ότι οι 300 και κυρίως οι Μακεδόνες βουλευτές, θα ψηφίσουν οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα», πρόσθεσε.