Παυλόπουλος: Οι περιφερειάρχες έχουν κάνει τα πάντα, πρέπει να στηριχθούν

Παυλόπουλος: Οι περιφερειάρχες έχουν κάνει τα πάντα, πρέπει να στηριχθούν

Ο ελληνισμός είναι στο πλευρό του κυπριακού λαού, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μήνυμα στήριξης στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας , που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χαιρετίζοντας την παρουσία του προέδρου της Ένωσης των Δήμων της Κύπρου Ανδρέα Βύρα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος «είναι επίτιμος δημότης υπόδουλου κυπριακού δήμου» και τόνισε ότι «ο ελληνισμός είναι εδώ» στο πλευρό του κυπριακού λαού και στον αγώνα για την αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, αφορά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Κύπρος.

Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που παρίσταται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτοδιοικητικό συνέδριο, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο απολογισμός της επταετούς ύπαρξης του θεσμού είναι θετικός και πρέπει να στηριχθεί. Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οι Περιφέρειες κάτω από αντίξοες συνθήκες κλήθηκαν και διαχειρίζονται ακόμη και θέματα που είναι κρατικής ευθύνης, όπως το προσφυγικό και το κοινωνικό κράτος . Γι αυτό, τόνισε, είναι απαραίτητο οι Περιφέρειες να ενισχυθούν με προσωπικό, ιδιαίτερα με τεχνοκρατικό δυναμικό, που απαιτείται για αρμοδιότητες όπως της διαχείρισης του ΕΣΠΑ, η απορρόφηση του οποίου είναι και εθνικής σημασίας .

«Οι περιφερειάρχες έχουν κάνει και κάνουν τα πάντα και πρέπει να στηριχθούν» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε να ενισχυθούν με το κατάλληλο προσωπικό και οι αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες - δομές ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα στο έργο των αυτοδιοικητικών φορέων.