Πυρά Παπανδρέου κατά Παυλόπουλου για τη στάση του απέναντι στον Ερντογάν

Πυρά Παπανδρέου κατά Παυλόπουλου για τη στάση του απέναντι στον Ερντογάν

Ακατανόητους και ατυχείς χαρακτηρίζει τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ασκεί με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, χαρακτηρίζοντας ακατανόητους και ατυχείς τους χειρισμούς του κατά την υποδοχή του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει:

«Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, απαιτούν στρατηγική, σοβαρούς χειρισμούς και κυρίως, όχι αυτοσχεδιασμούς που μπορούν να βλάψουν τα εθνικά μας θέματα.

Με αυτήν τη λογική χτίστηκε η Ελληνοτουρκική προσέγγιση μετά την κρίση των Ιμίων, μέσα από τις πρωτοβουλίες Γιώργου Α. Παπανδρέου - Ισμαήλ Τζέμ, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Κατά συνέπεια, είναι ακατανόητοι και το λιγότερο ατυχείς οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου, κατά την υποδοχή του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη, είναι μεγάλη, και τη μοιράζονται με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - ο οποίος και τον πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας-, και ο οποίος όφειλε να έχει θέσει και το πλαίσιο της επίσκεψης Ερντογάν, με τρόπο που ταυτόχρονα, θα προχωρούσε τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά θα εξυπηρετούσε και τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες.

Η σταθερότητα στην περιοχή μας είναι πολύ εύθραυστη για να αφήνουμε περιθώριο στα απρόβλεπτα και τους εγωιστικούς αυθορμητισμούς».

6
σχόλια
 1. avatar Νίκος Σμυρνιός

  Χαίρομαι που όλοι οι "προλαλήσαντες" -και φυσικά συμφωνώ μαζί τους- καταδικάζουν το θράσος του πολιτικού αυτού που θα μείνει στην Ιστορία ως ο απατεώνας του "λεφτά υπάρχουν" και της μετέπειτα γελοιοποίησης του με την εξαγγελλία του στο Καστελόριζο που σήμανε και τον ατελείωτο διασυρμό της χώρας μας στα μνημόνια.

 2. avatar Lia

  Πόσο ανάγκη είχε ο Ελληνικός λαός, ο ισοπεδωμένος, ο ποδοπατημένος, μία τέτοια απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ίσως να μην ήταν στρατηγικά ορθή, αλλά εκφράζει απόλυτα τον απλό Έλληνα.

 3. avatar CAPTAIN

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΕΣΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ YES MEN ΗΣΟΥΝΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΕΧΩ ΥΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ-ΑΝΔΡΕΑΣ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ.......

 4. avatar Nikos

  Αν ειχε τοσο δα φιλοτιμο θα ειχε εξαφανισθεί από προσωπου γης.

 5. avatar Κυριακος

  ...έχει δίκιο ...έπρεπε να χορέψουν χασάπικο. Ασε ρε μεγάλε τις νουθεσίες , που έχεις τα μούτρα και επανεμφανίζεσαι στην πολιτική και πάλι.

 6. avatar ποντικι

  Το έχει χάσει τέλειος!!!?

Παρακαλούμε περιμένετε ...