Νέα έγγραφα κατέθεσε στη Βουλή ο Λοβέρδος για την υπόθεση με τα βλήματα

Νέα έγγραφα κατέθεσε στη Βουλή ο Λοβέρδος για την υπόθεση με τα βλήματα

Απαντήσεις από τον Πάνο Καμμένο ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Νέα έγγραφα αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο κ. Λοβέρδος, τα έγγραφα αυτά είναι αδιαβάθμητα και, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι οκτώ φορές η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει με επιστολές της από τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο και την εταιρεία του να δώσει την εγγύηση πίστωσης, δηλαδή το εχέγγυο της ανέκκλητης πίστωσης για τη συμφωνία αγοράς βλημάτων.

Όπως ανέφερε επίσης ο ΣΚΑΪ, ένα από τα έγγραφα φέρει ημερομηνία 18 Αύγουστου, μολονότι η συμφωνία είχε υπογράφει από τις 13 Ιουνίου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλήγει με το ερώτημα γιατί επί δυόμισι μήνες ο κ. Καμμένος παρακαλούσε τον κ. Παπαδόπουλο.

Νωρίτερα σήμερα, σε ανακοίνωση-απάντηση προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ίδια υπόθεση, το υπουργείο Άμυνας σημείωνε: «Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα».