Θεοχαρόπουλος: Γεννηματά – Θεοδωράκης αποφάσισαν μόνοι τους το νέο όνομα

Θεοχαρόπουλος: Γεννηματά – Θεοδωράκης αποφάσισαν μόνοι τους το νέο όνομα

Διαφωνεί με το «Κίνημα Αλλαγής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προτείνει το «Δημοκρατικό Κόμμα» ή εναλλακτικά «Προοδευτική Παράταξη»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος επαναλαμβάνει στην Εφημερίδα των Συντακτών την ενόχλησή του για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη ο νέος πολιτικός φορέας της προοδευτικής παράταξης να ονομάζεται Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι πρόκειται για ατυχή στιγμή και πως δεν είχε απολύτως καμία ενημέρωση από την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη οι οποίοι προχώρησαν μονομερώς σε αυτή την ανακοίνωση ερήμην τόσο των κομμάτων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα όσο κυρίως των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες.

«Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται ονομασία και να στέλνεται σε εταιρείες δημοσκοπήσεων χωρίς ούτε καν να έχουν ενημερωθεί κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ που συγκροτεί στην Βουλή μαζί με το ΠΑΣΟΚ την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς πρέπει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και πρότυπο για όλο το πολιτικό σύστημα», επισημαίνει.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι ο νέος φορέας «έχει επικεφαλής και μάλιστα εκλεγμένη από τη βάση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο φορέας μπορεί να λειτουργεί με αρχηγοκεντρικά μοντέλα περασμένων δεκαετιών ή ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται χωρίς καμία διαβούλευση».

Ταυτόχρονα προτείνει τις ονομασίες Δημοκρατικό Κόμμα ή ενναλλακτικά Προοδευτική Παράταξη σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο και να αποφασισθεί με εσωκομματικό δημοψήφισμα η προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας.

Οσο αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει την αυτόνομη πορεία απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ που είναι εκ των ων ουκ άνευ και προτείνει: « Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, μόνο αν οι πολίτες φέρουν το νέο φορέα μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις και λάβει διερευνητική εντολή πρέπει να προτείνει μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Σε κάθε περίπτωση η θέση μου είναι όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς με δημοψήφισμα».