Διαθέσιμα στα κόμματα για επιτόπια μελέτη τα απόρρητα έγγραφα

Διαθέσιμα στα κόμματα για επιτόπια μελέτη τα απόρρητα έγγραφα

Από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα, στο γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου στο ΥΠΕΞ

«Μου έχει κάνει εντύπωση η ανευθυνότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, επειδή επαναλαμβάνεται η κριτική περί προσπάθειας συγκάλυψης» τόνισε κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Έκανε γνωστό, πως από χθες το βράδυ έχει απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, στην οποία αναφέρει πως τα έγγραφα απόλυτης διαβάθμισης του υπουργείου Εξωτερικών, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, θα είναι διαθέσιμα προς μελέτη επιτόπια στο γραφείο του σήμερα, από 6-8 το απόγευμα. Διευκρίνισε μάλιστα, πως εφόσον το επιλέξει ο αρχηγός ενός κόμματος, είναι δυνατό να εξουσιοδοτήσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο προκειμένου να μελετήσει τα σχετικά τηλεγραφήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε, ότι ρητά λέει το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ότι οι υπουργοί, όχι απλώς έχουν δυνατότητα να μην προσκομίσουν απόρρητα έγγραφα ενώπιον της Βουλής με τη συνήθη δημόσια διαδικασία, αλλά απαγορεύεται στον υπουργό να προσκομίσει παρόμοια έγγραφα.

Η διαβάθμιση του απορρήτου μπορεί να αρθεί μόνο από τον δημόσιο φορέα που την έχει δώσει, για προφανείς λόγους προστασίας του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος, προσέθεσε.