Αισιοδοξία Σταθάκη για κλείσιμο της αξιολόγησης έως τον Ιανουάριο

Αισιοδοξία Σταθάκη για κλείσιμο της αξιολόγησης έως τον Ιανουάριο

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα αυτήν την περίοδο, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

Αισιόδοξος για κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρθηκε στη διασφάλιση της τηλεθέρμανσης σε πόλεις-κλειδιά στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε ότι η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί μέρος της συζήτησης, όπως και η συζήτηση για την αναβάθμιση του Αμύνταιου, ώστε να παραμείνει ενεργό για περισσότερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος για να φτάσουμε σε συμφωνία επί της αρχής εντός της εβδομάδας, με την παρουσία των θεσμών στην Αθήνα.

Σε ερώτηση για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός τόνισε ότι «καταγγέλλεται ένα σκάνδαλο, το οποίο δεν έγινε ποτέ», ενώ μίλησε για «φαντασιακή συζήτηση», η οποία «θα ξεθυμάνει, διότι δεν έγινε καμία πώληση, κανενός πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία».

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα αυτήν την περίοδο, η οποία επιβάλλει, λογικά, την ολοκλήρωση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση ως έχει» υποστήριξε.

Τέλος, για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε: «Προφανώς, θέλουμε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να υπάρξει μία κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, με την οποία θα μπορέσουν να προχωρήσουν μεγάλα θέματα. Το χρονοδιάγραμμα είναι δεδομένο. Το πρώτο εξάμηνο του '18 έχει πάρα πολλές αποφάσεις που αφορούν στη χώρα μας».