Αποκαλύψεις χωρίς ονόματα και ΑΦΜ η λίστα των φοροφυγάδων στη Βουλή

Αποκαλύψεις χωρίς ονόματα και ΑΦΜ η λίστα των φοροφυγάδων στη Βουλή

Όσα κατατεθούν στη Βουλή θα περιλαμβάνουν συγκεντρωτικά στοιχεία αλλά τίποτα συγκεκριμένο

Αποκαλύψεις μεν αλλά χωρίς ονόματα, ΑΦΜ και λοιπά συγκεκριμένα στοιχεία θα είναι η λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων που θα κατατεθεί μαζί με τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών, οι καταστάσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό θα περιλαμβάνουν συγκεντρωτικά στοιχεία για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι ονόματα φοροφυγάδων ή ΑΦΜ.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μαζί με το σχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθούν στη Βουλή πίνακες με φορολογούμενους που διέπραξαν μεγάλη φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο θα περιλαμβάνει η έκθεση των Γενικών Διευθυντών Φορολογικής Διοίκησης και Τελωνείων.

Με την απόφασή του αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη σύνταξη της έκθεσης των Γενικών Διευθυντών Φορολογικής Διοίκησης και Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. που υποβάλλεται με τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα περιλαμβάνει πίνακες με φορολογούμενους που διέπραξαν μεγάλη φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο.

Πρόκειται για την έκθεση που θα υποβάλλεται κάθε χρόνο μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό και η οποία θα περιέχει τα στοιχεία από τα πεπραγμένα της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης κατά την τελευταία τριετία.

Ωστόσο οι τελευταίες διευκρινίσεις των επικεφαλής της οικονομικής και φορολογικής διοίκησης της χώρας, προσγείωσαν τις… προσδοκίες για αποκαλύψεις των προσώπων που στερούν δισεκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία.