Πράσινη και γαλάζια ομερτά καταγγέλλει ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματός του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έκανε λόγο για ένα τρίγωνο, που κυβερνά τον τόπο: Από τη μία βρίσκεται το "υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα", στην άλλη "η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία που έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες τύπου Καρούζου" και στην άλλη τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ, που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος.

Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Ευ. Βενιζέλου, κατηγορώντας τον πως πήρε τη λίστα στο σπίτι του και υπενθυμίζοντας πως, όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, δεν βρήκε (ο κ. Βενιζέλος) ως υπουργός Οικονομικών τότε ούτε μια φράση να απαντήσει.

"Γι' αυτό κι όταν είπα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά, πετάχθηκε σαν ελατήριο από το έδρανό του. Να γιατί. Γιατί η ομερτά ήταν πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια", τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "τώρα σπάει η πράσινη ομερτά κι ο ένας καρφώνει τον άλλον".

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ και διερωτήθηκε "αν έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά", για να πει προς τους βουλευτές πως αν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει "γαλάζια ομερτά" να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό πως δεν επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιοθρήνητη. Μάλιστα, είπε πως ο χρόνος της τελειώνει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει μαζί με την κυβέρνηση να βουλιάξει και η χώρα.

"Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο των μέτρων, που θα βάλει ταφόπλακα στην προοπτική ανάκαμψης της χώρας. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε. Είστε υπόλογοι απέναντι στον πολίτη. Είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο", τόνισε ο κ. Τσίπρας και καταλήγοντας, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του Συντάγματος, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε έντονο ύφος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο παριστάμενος υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος είπε πως "χρειάζεται λίγη τσίπα όταν μιλά κανείς για απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, όταν ο Αντώνης Σαμαράς επί 100 ημέρες εξαντλείται στην προσπάθεια να ανατάξει το κύρος της χώρας. Χάρη σ' εκείνον έχει αλλάξει η εικόνα της χώρας", τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Σκορδάς ανέφερε πως επικίνδυνος δεν είναι εκείνος, που προσπαθεί να σώσει τη χώρα, αλλά αυτός, που εξαγγέλει 100.000 διορισμούς και ανοχή στη φοροδιαφυγή. Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και τόνισε ότι, αυτή την ώρα, η χώρα δεν χρειάζεται να ασχολείται το πολιτικό της προσωπικό με μικροπολιτκή, αλλά απαιτεί μεγαλύτερη σοβαρότητα.