Κατρούγκαλος: Αν δεν μειωθεί η ανεργία, δεν μειώνονται οι φόροι

Κατρούγκαλος: Αν δεν μειωθεί η ανεργία, δεν μειώνονται οι φόροι

Αν η ΝΔ μειώσει τους φόρους θα πρέπει να μειώσει και τις συντάξεις

Αν δεν μειωθεί η ανεργία δεν μπορεί να υπάρξει μείωση φόρων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. «Έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι μειώσεις σε συντάξεις (σε συντάξεις) επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες» δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Κατρούγκαλoς.

Σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ανέφερε πως «δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε».

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας; Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι, είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες» τόνισε.