Πλωτά hotspots για να μένουν οι πρόσφυγες

Πλωτά hotspots για να μένουν οι πρόσφυγες

Τι προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μπαλάφας

Πλωτά hotspots και κέντρα φιλοξενίας, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, προανήγγειλε ο  υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας παραδέχτηκε πως οι συνθήκες για τους κατοίκους των νησιών λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία είναι δύσκολες. «Μας απασχολεί και μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως οι αυξημένες ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο.

Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019, δήλωσε σκωπτικά ότι «ο Ντάισελμπλουμ προσαρμόζεται στη γραμμή της κυβέρνησης». «Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το ’19 τόσο το καλύτερο» ανέφερε.

«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές» πρόσθεσε.