Σκανδαλίδης: Προφανώς και δε θα γίνουν το Φεβρουάριο οι εκλογές μας

Σκανδαλίδης: Προφανώς και δε θα γίνουν το Φεβρουάριο οι εκλογές μας

Απηύθυνε έκκληση στους υποψήφιους αρχηγούς να βάλουν το «εγώ» τους πίσω από το «εμείς»

«Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί τείνουμε να μετατρέψουμε ένα θέμα κατά βάση τεχνικό, σε πολιτικό» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ερωτηθείς σχετικά για τις εξελίξεις στο θέμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον υπό συγκρότηση νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η συζήτηση έχει πάρει και άλλο "χαρακτήρα" που έχει σχέση μ’ αυτή καθαυτή τη ψηφοφορία και την προετοιμασία στα εκλογικά κέντρα. Ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω γιατί τείνουμε να μετατρέψουμε ένα θέμα κατά βάση τεχνικό, σε πολιτικό (...). Υπάρχουν δοκιμασμένες πρακτικές και διαδικασίες που έχουν φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία παρόμοιες εκλογικές αναμετρήσεις. Υπάρχει η επιτροπή, υπάρχει ο κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος εγγυάται απολύτως τη διαδικασία. Πρέπει να ξεπεραστεί γρήγορα αυτό, αν χρειαστεί ας κάτσουν σε ένα τραπέζι όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί να συμφωνήσουν, να τελειώνουμε μ’ αυτή την ιστορία, να μπούμε στην πολιτική συζήτηση. Η πολιτική συζήτηση είναι εκείνη που ενδιαφέρει τον κόσμο. Και να γίνει όσο γίνεται γρηγορότερα και η εκλογή και να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Να τελειώσει γρήγορα, μπορεί να τελειώσει με μια απλή συνεννόηση και με μια σωστή εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν όλοι στον κ. Αλιβιζάτο» ανέφερε.

Τόνισε, επίσης: «Δεν ξέρω αν θα είναι 5, αν θα είναι 12 ή αν θα είναι 17 (Νοεμβρίου), αλλά προφανώς δεν θα γίνουν τον Φεβρουάριο φαντάζομαι (σσ. οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στον υπό συγκρότηση φορέα), θα γίνουν πολύ νωρίτερα, όσο γίνεται γρηγορότερα. Πιστεύω ότι και τώρα μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία και να γίνουν στις καθορισμένες προθεσμίες ή έστω λίγο αργότερα».

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους υποψήφιους αρχηγούς να βάλουν το «εγώ» τους πίσω από το «εμείς» και εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι τους θα δώσουν τη μάχη τους με τρόπο τίμιο, κόσμιο, ενωτικό.