Γιατί να μην κάνουν μπάνιο στο Σαρωνικό, διερωτάται ο Κουρουμπλής

Γιατί να μην κάνουν μπάνιο στο Σαρωνικό, διερωτάται ο Κουρουμπλής

Σε θαλάσσια ρεύματα απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας την εξάπλωση της ρύπανσης από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη»

Σε θαλάσσια ρεύματα απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής την εξάπλωση της ρύπανσης από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή, ενώ διερωτήθηκε γιατί να μην κάνουν μπάνιο όσοι θέλουν όταν απομακρυνθεί το μαζούτ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το ψάρεμα και το κολύμπι αναρωτήθηκε «γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» οι ενδιαφερόμενοι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τα ιδιωτικά μέσα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του λιμενικού και το ειδικό ευρωπαϊκό σκάφος της EMSA, που διαθέτει πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Πλοιοκτήτης Αγία Ζώνη: Έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε

Όσον αφορά στον χρόνο αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η αντίδραση υπήρξε άμεση αφού στις 2:30 είχε καταφτάσει εκεί σκάφος του λιμενικού για τη διάσωση του πληρώματος, στις 5:30 επιχειρούσε αντιρρυπαντικό πλοίο και στις 6:14 είχε γίνει η ανάθεση για τη στεγανοποίηση του πλοίου. Όπως εξήγησε μέσα σε αυτό το τετράωρο η πετρελαιοκηλίδα «γλίστρησε» από το πλοίο που είχε βυθιστεί.

Διαβάστε ακόμα: Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν είχε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας

Πρόσθεσε μάλιστα πως ούτως ή άλλως, οι υπόλοιπες απαραίτητες ενέργειες δεν μπορούσαν να γίνουν μέσα στη νύχτα αφού το πλοίο έπρεπε πρώτα να εντοπιστεί για να μπουν στα κατάλληλα σημεία οι προστατευτικοί φράχτες.

«Το μαζούτ δεν είναι απλή υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Sea Diamond δεν έχει ακόμα στεγανοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα: Το μαζούτ έφτασε στη Βουλιαγμένη, απαγόρευση μπάνιου στον Αστέρα

Παρακαλούμε περιμένετε ...