Κουρουμπλής: Η αντίδρασή μας για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν άμεση

Κουρουμπλής: Η αντίδρασή μας για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν άμεση

Στα θαλάσσια ρεύματα απέδωσε την έκταση της ρύπανσης στο Σαρωνικό ο υπουργός Ναυτιλίας

Αιχμές για προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων, για την οποία είχε ελεγχθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Αγία Ζώνη», άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφορικά με την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, στο παρελθόν δύο πλοία της εταιρείας είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπόριο, ενώ την ώρα της βύθισης του δεξαμενόπλοιου, στο πλοίο βρίσκονταν μόνο δύο άτομα, ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερα.

Υπερασπίστηκε εξάλλου τους χειρισμούς του κρατικού μηχανισμού, υποστηρίζοντας πως η αντίδραση υπήρξε άμεση, αφού στις 2:30 είχε καταφτάσει στο σημείο σκάφος του λιμενικού για τη διάσωση του πληρώματος, στις 5:30 επιχειρούσε αντιρρυπαντικό πλοίο, ενώ στις 6:14 είχε γίνει η ανάθεση για τη στεγανοποίηση του πλοίου. «Μέσα σε αυτό το τετράωρο η πετρελαιοκηλίδα “γλίστρησε” από το πλοίο που είχε βυθιστεί», επεσήμανε.

Απέδωσε ακόμα την έκταση της ρύπανσης στα θαλάσσια ρεύματα, ενώ εκτίμησε πως αν ήταν στη διάθεση των αρχών περισσότερα μέσα, «30 ή 40 αντιρρυπαντικά σκάφη», όπως είπε, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο.