Κούλογλου: Ο Βαρουφάκης ήταν ο σπιούνος στο δωμάτιο

Κούλογλου: Ο Βαρουφάκης ήταν ο σπιούνος στο δωμάτιο

Ήταν λάθος η υπουργοποίησή του, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «σπιούνο», εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Action 24.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κούλογλου:

«Καταρχήν ο κ. Βαρουφάκης θέλει να είναι στη δημοσιότητα. Ήταν στη δημοσιότητα ως υπουργός Οικονομικών, θέλει να είναι τώρα στη δημοσιότητα και αν θέλει να περάσει η υπόθεση από εξεταστική επιτροπή και ο ίδιος από ειδικό δικαστήριο πάλι θα το ήθελε, γιατί έτσι θα είναι στη δημοσιότητα. Αυτό είναι το πρόβλημά του. Ήταν λάθος η υπουργοποίηση Βαρουφάκη; Αναμφισβήτητα.

Πιστεύω όμως, πως αυτό που γίνεται τώρα είναι εξαιρετικά ανήθικο. Πάντα οι πολιτικοί συνηθίζουν να γράφουν μετά από χρόνια τα απομνημονεύματα τους ή τις αναμνήσεις τους από κρίσιμες περιόδους, αλλά αφού αυτές οι περίοδοι έχουν λήξει, όχι ενώ ακόμη συνεχίζονται. Και πολύ περισσότερο, όταν αποδεικνύεται ότι μαγνητοφωνούσαν μυστικά συναντήσεις.

Θεωρώ ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ένας "σπιούνος στο δωμάτιο" και όχι αυτό που λέει στο βιβλίο του, "ενήλικοι στο δωμάτιο". Και δυστυχώς, ούτε η αντιπολίτευση ούτε τα ΜΜΕ κατακρίνουν αυτή την ανήθικη συμπεριφορά, αλλά απλώς την αξιοποιούν πολιτικά».