Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη για το Eurogroup

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη για το Eurogroup

O πρωθυπουργός θα αναλύσει τις πτυχές της ελληνικής πρότασης, καθώς και την πορεία των επαφών του από τη διαπραγμάτευση

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί εκτάκτως αύριο στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης.

Στη σύσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταφέρει στους υπουργούς της κυβέρνησης τους βασικούς στόχους της Αθήνας και θα αναλύσει τις πτυχές της ελληνικής πρότασης, καθώς και την πορεία των έως τώρα επαφών του από τη διαπραγμάτευση.

Κατά τη συνάντηση του το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Γάλλο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, είχαν μία μακροσκελή συζήτηση  και τόνισαν ότι η λύση είναι κοντά περισσότερο από ποτέ και είναι εφικτό να βρεθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός «εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές επί του θέματος αυτού, με την πρόεδρο του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, καθώς και με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ». «Επομένως, θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου», συμπλήρωσε.

Διαβάστε αναλυτικά: Λεμέρ: Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία στο Eurogroup

Οι δύο άνδρες μίλησαν και για τεχνικά ζητήματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές πηγές, αμφότεροι συμφώνησαν πως η λύση βρίσκεται στον αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης.