Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να μας ζητήσουν περαιτέρω μέτρα

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να μας ζητήσουν περαιτέρω μέτρα

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκταμιευθεί η επόμενη δόση στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, αλλά ούτε και να ζητηθούν νέα μέτρα από την Ελλάδα, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς έχει εγκριθεί.

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως το σύνολο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ζητά μια συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του χρέους με το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, και πρόσθεσε πως η 15η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να υπάρξει η συμφωνία αυτή.

Αναφερόμενος στη σύγκρουση μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το χρέος, εξέφρασε την απορία και τη δυσαρέσκειά του για σχόλια στα ΜΜΕ περί «παταγώδους αποτυχίας» της κυβέρνησης στο χθεσινό Eurogroup, τη στιγμή που, όπως είπε, «όλος ο διεθνής τύπος σήμερα σχολιάζει τη στάση του κ. Σόιμπλε».

Όσον αφορά τις πιέσεις που φέρεται να δέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σχολίασε ότι «το ρεπορτάζ στα περισσότερα σημεία του ήταν ανακριβές, δεν ακούστηκε γκρίνια από τους εταίρους προς τον κ. Τσακαλώτο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν υπήρχε καμία κριτική για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την μη εφαρμογή των μέτρων χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να είναι απομονωμένος από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Επανέλαβε εξάλλου ότι χωρίς απόφαση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα για το 2019 και το 2020, κάτι το οποίο, όπως αποκάλυψε, έχει συζητηθεί μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μάλιστα κατά τον ίδιο το χαρακτήρισε κατανοητό».