Αντίπαλος του Κ. Μητσοτάκη ο... «κανένας»
Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, αλλά και κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Interview για το politic.
Στο ερώτημα εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,1% και η Πλεύση Ελευθερίας 9%.
Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται σε σταθερά ποσοστά χωρίς δυναμική διεύρυνσης:
- Ελληνική Λύση: 7,8% (8% τον Απρίλιο)
- ΚΚΕ: 7% (7% τον Απρίλιο)
- ΣΥΡΙΖΑ: 4,6% (4% τον Απρίλιο)
- ΝΙΚΗ: 3,3% (από 3,2%)
- Φωνή Λογικής: 3,3% (από 3,4%)
- Κίνημα Δημοκρατίας: 3,2% (από 3,9%)ΜέΡΑ 25: 3,2% (από 3,4%)
- Νέα Αριστερά: 1,2% (από 1,4%)
- Άλλο: 4,5% (από 4,5%

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1,%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 11%, η Ελληνική Λύση 8,8%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, η Νίκη 3,7%, το ΜεΡΑ25 3,6%, η Φωνή Λογικής 3,5%, το Κίνημα Δημοκρατίας 3,5%, η Νέα Αριστερά 1,4% και οι Σπαρτιάτες 1,4%.
Όσον αφορά το ποσοστό εμπιστοσύνης στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 29%, ενώ ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο «Κανένας», με 28,8%.

Ενδιαφέρον αποτελεί το εύρημα σύμφωνα με το οποίο το 50% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανάγκη για δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών, με το 59% εξ αυτών να εντοπίζει το κενό στον προοδευτικό χώρο, δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Η κοινωνική βάση που άλλοτε συγκροτούσε τον κορμό της προοδευτικής παράταξης εμφανίζεται χωρίς ξεκάθαρη πολιτική στέγη, αναζητώντας νέες αφηγήσεις, πρόσωπα και μορφές πολιτικής οργάνωσης.

Αντιθέτως, μόλις το 17% θεωρεί ότι η ανάγκη για νέο κόμμα υπάρχει στον δεξιό χώρο και 13% στον συντηρητικό.