Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ για Βόρεια Μακεδονία: Η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο την περιοχή

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ για Βόρεια Μακεδονία: Η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο την περιοχή

Σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Μιτσκόσκι

Στην πρώτη συνεδρία του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων, ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών και απάντησε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Χριστιάν Μιτσκόσκι.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. «Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.