“Θερμό” επεισόδιο χρυσαυγιτών με βουλευτή της ΝΔ

Άνευ προηγουμένου ένταση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη. Αφορμή αποτέλεσε σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ότι δε σέβονται την ελληνική σημαία. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζίδης παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν της ελληνικές σημαίες σε συμπλοκές κατηγορώντας τους ότι “κάνατε το ιερό μας σύμβολο σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο”. 

Η συγκεκριμένη φράση ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη, αρχικά του κ. Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος φώναζε και χτυπούσε τα έδρανα και στην συνέχεια του κ. Γιώργου Γερμενή και των υπόλοιπων χρυσαυγιτών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος αναγκάστηκε να τους υπενθυμίζει σε έντονο ύφος πως “εδώ είναι Βουλή” χωρίς όμως αυτό να συγκινήσει τους εξοργισμένους βουλευτές.

Πέρα από τις φωνές ο κ. Κασιδιάρης επιχείρησε να απαντήσει και από την έδρα της Ολομέλειας για λέγοντας ότι: “Την σημαία η ΝΔ δεν την σεβάστηκε στις συγκεντρώσεις της όπου την έκανε κουρελόπανο, την ποδοπάτησε, την πέταξε στα σκουπίδια και την έδωσε να την κρατάνε Πακιστανοί για 20 ευρώ. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ δεν δικαιούνται να μιλούν για σημαία”.