Σκανδαλίδης σε Ανδρουλάκη: «Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, πάμε σε εκλογή ηγεσίας από τη βάση»

Σκανδαλίδης σε Ανδρουλάκη: «Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, πάμε σε εκλογή ηγεσίας από τη βάση»

Τα τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν ζητήσει άμεσα προσφυγή στις κάλπες

«Εκρηκτική» ήταν η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, το οποίο έβαλε την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη δίνη της αμφισβήτησης από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Λαμβάνοντας τον λόγο μάλιστα ένα εκ των πιο έμπειρων και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε ότι «αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση». Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποτυχία του στόχου για τη δεύτερη θέση, ενώ μοίρασε αριστερά και δεξιά κατηγορίες σε στελέχη και βουλευτές για τοξικότητα και αποδόμηση του έργου, χωρίς να πάρει θέση για το πότε θα στηθούν οι κάλπες για εκλογή ηγεσίας.

Ο Παύλος Γερουλάνος που έχει εμφανιστεί ως ένας από τους ενδιαφερόμενους για την ηγεσία του κόμματος, δεν κρύφτηκε κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το κέντρο χρειάζεται τη σπίθα, τον ηγέτη του κι αυτό προϋποθέτει την κάλπη. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα». Από τιςτοποθετήσεις, μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, εμφανίστηκε να στηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων η Μιλένα Αποστολάκη και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, έχουν θέσει θέμα ηγεσίας.

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες για ανάδειξη νέας ηγεσίας έχουν ταχθεί επίσης ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Πέτρος Ευθυμίου, αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.