Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν είναι και ο Τσίπρας

Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν είναι και ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την πρόταση του Νίκου Παππά να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε μεταξύ άλλων για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που εμπλέκεται ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, την πρόταση του Νίκου Παππά για την ύπαρξη κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές αλλά και την Νέα Αριστερά.

Αρχικά ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση του δικηγόρου Θεόδωρου Λύτρα είπε ότι «καταρχάς συμπάσχω με την γυναίκα και αισθάνομαι ντροπή που έχει γίνει κάτι που έχει συνηθίσει να βλέπει η κοινωνία μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα».

Αν και όπως είπε δεν σχολιάζει συχνά σχετικά με την δικαιοσύνη «στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ντροπή αυτό που γίνεται από την δικαιοσύνη. Χαίρομαι που ο Άρειος Πάγος κινείται και πρέπει οι ποινές να είναι αυστηρότερες. Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κομμάτι των γυναικοκτονιών έχει συγκεκριμένη θέση την οποία δεν ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Παππά για την ύπαρξη κοινού ψηφοδελτίου της Κεντροαριστεράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές αφού πρώτα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου υποστήριξε ότι «επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα σας λέω μονολεκτικά ότι αν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας θα θέσω υποψηφιότητα να τεθώ επικεφαλής. Θα είμαι υποψήφιος ακόμα και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με άλλα κόμματα».

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές υποστήριξε ότι «εμείς κρατηθήκαμε πάνω κάτω στα ίδια απέναντι σε μια Νέα Δημοκρατία που κατέρρευσε. Παρακαταθήκη μας που ρίξαμε την ΝΔ στο 28% Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε τεράστια αποχή».

«Είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Εντύπωση προκάλεσε όταν χαρακτήρισε την Νέα αριστερά ως μόρφωμα. Εξήγησε ότι «η κα. Κωνσταντοπούλου έχει εργαστεί με πολύ μεγάλη προσήλωση στο θέμα των αποζημιώσεων, η αποχώρηση της ήταν τίμια σε αντίθεση με αυτή των βουλευτών της Νέας Αριστεράς».

Παρόλο που στο κόμμα αυτό βρίσκεται η μισή υπουργική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα «δεν έχει απήχηση όπως είδατε στην κοινωνία» επεσήμανε.