Ο Τεμπονέρας απαντά σε Κασσελάκη: Ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν και θα παραμείνω και μετά από αυτόν

Ο Τεμπονέρας απαντά σε Κασσελάκη: Ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν και θα παραμείνω και μετά από αυτόν

Τι είπε για τον προοδευτικό χώρο

«Η απάντησή μου στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη, είναι η εξής: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και των αξιών και των ιδεών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αυτό δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στην εκπομπή «Rush Hour» του Naftemporiki TV με τη Νικόλ Λειβαδάρη και κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ» και «αν κάποιος δεν εκφράζεται από αυτό που χτίζουμε, δικαίωμά του να επιλέξει νέα πορεία, εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον χώρο μας».

 

«Από εκεί και πέρα, βεβαίως, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε ορισμένα δεδομένα. Αρχικά έχουμε ένα τρομακτικό ποσοστό αποχής, που φανερώνει μια μεγάλη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης η οποία διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα. Φαίνεται ότι ειδικά για τον προοδευτικό χώρο, οι υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια κοινωνικής κινητικότητας» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.