Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: «Αέρα» 15,5% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια κατανομής εδρών

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: «Αέρα» 15,5% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια κατανομής εδρών

Εννέα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3% - Ποιο κερδίζει περισσότερο έδαφος ενόψει των ευρωεκλογών

Προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νέα Αριστερά 3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατανομή των ψήφων για τις ευρωεκλογές, καθώς εννέα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3%, με το ΜέΡΑ25 να παρουσιάζει σαφώς ανοδική τάση και τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται σταθερά στο «κάδρο».

Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Για την κατανομή των εδρών το βασικό σενάριο της Pulse για τις 21 ελληνικές έδρες προβλέπει τη Νέα Δημοκρατία με 7 εκπροσώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ με 4, το ΠΑΣΟΚ με 3, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση απο 2 και Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 από μία. Η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται μεν στο όριο του 3%, μένει χωρίς βουλευτή.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 7,5%, η Νίκη 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Φωνή Λογικής 2%, οι Δημοκράτες 1,6% και οι Πατριώτες 1%.

Ξανά ο Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι «ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%. Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 13%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%. Ο κανένας συγκεντρώνει 23%.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι είναι «πολύ βέβαιοι» ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 17% «αρκετά», το 7% «μέτρια», το 3% «λίγο» και το 2% «ελάχιστα έως καθόλου».