Πύρρος Δήμας: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια, δεν έκαναν τίποτα άλλο»

Πύρρος Δήμας: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια, δεν έκαναν τίποτα άλλο»

«Εγώ θεωρώ ότι έβαλα πλάτη στη χώρα»

Εν όψει των Ευρωεκλογών, μιας και είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε καλεσμένος του Γιώργου Χουδαλάκη το βράδυ της Πέμπτης στο πλατό της εκπομπής «Χωρίς μακιγιάζ» στο Attica Tv. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, μια δήλωσε του χρυσού μας Ολυμπιονίκη ήρθε να ανάψει «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό.

Ειδικότερα, κατά τη ροή της συζήτησης γύρω από την περίοδο που βρέθηκε σαν βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε πως «όσες φορές ακούστηκε η Βόρεια Ήπειρος εκείνα τα δυόμιση χρόνια που ήμουν εγώ βουλευτής, δεν είχε ακουστεί ποτέ στην ελληνική Βουλή η φράση Βόρεια Ήπειρος. Δεύτερον, γεννημένος στη Χιμάρα και εκπροσωπώντας αυτό το κομμάτι της Βόρειας Ηπείρου, είχε να μπει βουλευτής στην ελληνική Βουλή 100 χρόνια».

«Έναν αιώνα. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος που έμπαινα σε αυτόν τον χώρο τότε, στην ελληνική Βουλή, μου σηκωνόταν η τρίχα από περηφάνεια. Δύσκολες στιγμές, βέβαια, είχαμε Χρυσή Αυγή, είχαμε ΣΥΡΙΖΑ απ’ έξω, έσπαγαν πλακάκια, είχαμε μνημόνια, είχαμε αποφάσεις μεγάλες να πάρουμε για τη χώρα. Εγώ θεωρώ ότι έβαλα πλάτη στη χώρα τότε που όλοι έσκιζαν τα μνημόνια».

Τότε θέλησε ο έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής να ζητήσει διευκρίνηση στη δήλωση αυτήν όπου και ο Πύρρος Δήμας διεύρυνε την άποψη του. «Επειδή αυτό που είπες μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο. Η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ για σένα μπαίνουν στο ίδιο καλάθι;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χουδαλάκης.

«Ο ένας ήταν πάνω πλατεία, ο άλλος ήταν κάτω πλατεία. Δεν άλλαζε κάτι. Και οι δύο έσπαγαν τα πλακάκια, δεν έκαναν τίποτα άλλο. Έσκιζαν τα μνημόνια» πρόσθεσε ο Πύρρος Δήμας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές 2024. «Δεν είπα ότι έχουν την ίδια δικαιολογία, απλά τότε και οι δυο έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια».