Νίκος Παππάς: «Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 9 εργαζόμενους έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης»

Νίκος Παππάς: «Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 9 εργαζόμενους έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης»

«Το 0,02% των ΜμΕ ζει το "θαύμα" Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τα οποία όπως υπογραμμίζει «μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 9 εργαζόμενους, δηλαδή ποσοστό 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν ενισχυθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης», εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το "θαύμα" των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη - Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησής μας:

Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.

Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.

Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου).

Το μόνο "θαύμα" που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο.

Υ.Γ.: Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου)».