Δημοσκόπηση GPO: Έσπασε το… φράγμα του 33,5% η Νέα Δημοκρατία ενόψει ευρωεκλογών – «Ξεμακραίνει» ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση GPO: Έσπασε το… φράγμα του 33,5% η Νέα Δημοκρατία ενόψει ευρωεκλογών – «Ξεμακραίνει» ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ

Ποιοι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να επιτυγχάνει τον αντικειμενικό της στόχο για τις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» το κυβερνών κόμμα προηγείται στην «κούρσα» των ευρωεκλογών με ποσοστό 33,6%. Ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ελληνική Λύση 9,1%, ΚΚΕ 8,8%, Νίκη 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, Νέα Αριστερά 2,7% κα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν (στην πρώτη «ενδεκάδα») η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Μαρία Σπυράκη και στη συνέχεια το προβάδισμα έχουν: η Βίκυ Φλέσσα, η Νόνη Δούνια, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Σπύρος Καρανικόλας και με μικρότερα ποσοστά επιλογής ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Επισημαίνεται πως η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απέκλεισε του Σπαρτιάτες.

Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τις τάσεις που έχουν καταγράψει όσες έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η ΝΔ είναι πρώτη ενισχύοντας τη δύναμή της και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ, που φιλοδοξούσε να κάνει την ανατροπή στους συσχετισμούς εντός της αντιπολίτευσης.