Για κακούργημα διώκεται ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Για κακούργημα διώκεται ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά του Βασίλη Γραμμένο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) είναι, πλέον, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο βουλευτής οδηγήθηκε το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα μετά την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, μέσα στη Βουλή.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και πήρε τέλος όταν παρενέβη η φρουρά της Βουλής αλλά και άλλοι βουλευτές.

Εκείνη την ώρα στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα συζήτησης την άρση της ασυλίας του, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πατέρα του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, σχετικά με ανώνυμους λογαριασμός στο Twitter που τον υβρίζουν.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα έχοντας στο πλευρό του τον πατέρα του ενώ ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στη μύτη.

Ο κατηγορούμενος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι να δώσει τις εξηγήσεις του στη δικαιοσύνη ο κατηγορούμενος βουλευτής θα κρατείται. Θα απολογηθεί αύριο μετά τη μία το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου