Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

«Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

Στην πρόσφατη αποπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «καλά έκανα και διέγραψα τον κ. Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μια ολόκληρη μερίδα συμπολιτών και ο ίδιος δεν τολμά να το κάνει. Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια».

Ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε «όλες τις τοπικές κοινωνίες, τους κατοίκους στα νησιά που έχουμε επισκεφτεί μέχρι στιγμής, που μας έχουν συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εγώ και ο ναύαρχος» (σ.σ. αναφέρεται στον ναύαρχο ε.α. και βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελο Αποστολάκη που τον συνοδεύει).

Και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχετε χώρο και από εδώ και πέρα θα έχετε και την εξουσία στα χέρια σας. Οι άνθρωποι εδώ στα νησιά παραπονιούνται συχνά ότι οι πολιτικοί τούς θυμούνται μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Εάν θέλει κάποιος να λέει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και θέλει να χτίσει ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω, πρέπει να λιώσει τα παπούτσια και να μπει μέσα στην κοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι εδώ αισθάνονται δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Μου χρεώνουν ότι κάνω κρουαζιέρα. Πού να ήξεραν σε τι συνθήκες κάνουμε αυτήν την κρουαζιέρα. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε όχι μόνο κοστολογικά, αλλά και χρονικά αυτήν την περιοδεία που κάνουμε, πόσες μέρες θα έκανε κάποιος με συμβατικά μέσα. Αυτό που κάνουμε σε 10 μέρες φαντάζομαι θα ήθελε 40 μέρες. Αυτό δείχνει πόσο υπονομεύουμε την ανάπτυξη ως χώρα στο εμπόριο, στον τουρισμό και στο θέμα της υγείας. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δημιουργείται ένα κίνημα. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αυτό που χτίζουμε μπορεί να είναι διαφορετικό από όλους τους άλλους. Όλο το πολιτικό σύστημα χτυπά ένα κόμμα. Το ίδιο έκαναν και με τον Αλέξη. Για ποιον λόγο; Μήπως επειδή εμείς δεν χρωστάμε 500 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα;».