Ελεονώρα Μελέτη: «Καταλαβαίνω ότι αυτήν τη στιγμή στοχοποιούμαι πιθανότατα γιατί είμαι σε ένα ευρωψηφοδέλτιο»

Ελεονώρα Μελέτη: «Καταλαβαίνω ότι αυτήν τη στιγμή στοχοποιούμαι πιθανότατα γιατί είμαι σε ένα ευρωψηφοδέλτιο»

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της στο «MEGA Καλημέρα»

Χωρίς την Ελεονώρα Μελέτη ξεκίνησε σήμερα το «MEGA Καλημέρα». Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA, όπως είναι γνωστό, έχει θέσει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τη Νέα Δημοκρατία.

«Εστάλη ένα ΦΕΚ το οποίο λέει ότι από την στιγμή που έχουν προκηρυχθεί εκλογές θα πρέπει οι άνθρωποι που είναι επαγγελματίες, και υποψήφιοι, σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, να απέχουν από τη θέση τους. (…) Σεβόμενη τις οδηγίες, σήμερα βγήκα για να σας αποχαιρετήσω, γιατί εχθές δεν το ξέραμε και κλείσαμε την εκπομπή χωρίς να αποχαιρετήσουμε το τηλεοπτικό κοινό, που το θεωρώ άκομψο και άδικο. Γι’ αυτό είπαμε να εμφανιστώ μια τελευταία φορά για να κάνω και ‘γω το δικό μου άτυπο φινάλε».

Για την κριτική που έχει δεχτεί όλες αυτές τις ημέρες, τόνισε:

«Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να βρίσκομαι στο επίκεντρο μιας επίθεσης την οποία εγώ δεν τη ζω γιατί συμβαίνει σε έναν μικρόκοσμο από τον οποίο εγώ απέχω εδώ και 7 χρόνια πολύ συνειδητά, επομένως οι επιπτώσεις και οι κραδασμοί δεν έρχονται. Το καταλαβαίνω από τη συμπόνια που μου έχουν δείξει πολλοί και από μηνύματα συμπαράστασης που μου στέλνουν, τα οποία στην αρχή δεν ήξερα για ποιον λόγο γίνεται αυτό.

Δεν είναι κάτι το οποίο αγγίζει και με αφορά, έχω τον στόχο μου, μένω προσηλωμένη σε αυτόν, αδιαφορώ για οτιδήποτε δε με αγγίζει και δε με αφορά. Σεβαστές οι απόψεις του κόσμου, ο καθένας έχει τον τρόπο του να τις εκφράζει. Καταλαβαίνω ότι αυτήν τη στιγμή στοχοποιούμαι πιθανότατα γιατί είμαι σε ένα ευρωψηφοδέλτιο. Αν δεν ήμουν στο ευρωψηφοδέλτιο και η επίθεση αυτή γινόταν σε μια οποιαδήποτε παρουσιάστρια της τηλεόρασης, οι δικαιωματιστές θα είχαν βγει στους δρόμους. Οι ίδιοι δικαιωματιστές ενδεχομένως αυτήν τη στιγμή δεν το κάνουν».

Κλείνοντας και δεχόμενη τις θερμότερες των ευχών από τους συνεργάτες της, η Ελεονώρα Μελέτη είπε:

«Θέλω να ξέρετε ότι σε μια δύσκολη χρονιά της τηλεόρασης για όλους μας, μια περίοδο που η τηλεόραση φαίνεται να είναι και λίγο ‘ζαλισμένη’, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, τον καθένα ξεχωριστά, γιατί με την ιδιαίτερη προσωπικότητά του μου μάθατε πράγματα και είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά να παίρνεις και κάτι καινούργιο από τους ανθρώπους. Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή που είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με όλους εσάς. Θα κρατήσω αυτές τις πολύ όμορφες στιγμές βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα που δούλευε πίσω από τις κάμερες, σε όλους τους συντελεστές. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και στον κόσμο για τα τρία αυτά χρόνια που ζήσαμε μαζί, τα οποία αποχαιρετώ στην παρούσα φάση, αλλά δεν έχω νεότερα ως προς την ανανέωση του τηλεοπτικού μας ραντεβού. Και να είχα, δε θα το έκανα εγώ. Η τηλεόραση θα παραμείνει στη ζωή μου με όποιον τρόπο, απλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη».

Θανάσης Πάτρας: «Η Ελεονώρα δεν θα είναι μαζί μας»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Θανάσης Πάτρας ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής νωρίτερα από το αρχικώς προγραμματισμένο για τις ημέρες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της την 1η Μαΐου.

«Την καλημέρα μας, τα φιλιά μας. Είμαστε εδώ και θα είμαστε για τις επόμενες 15 ημέρες με τη φιλική μας συντροφιά», είπε αρχικά ο παρουσιαστής και πρόσθεσε: «Να πούμε ότι σήμερα η Ελεονώρα μας δεν θα είναι μαζί μας λόγω του ΦΕΚ, που προέκυψε για τις Ευρωεκλογές, δεν θα εμφανίζεται στην εκπομπή. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι εδώ μαζί μας μέσω Skype. Όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν τα ίδια».

 

Λίγα λεπτά μετά, η Ελεονώρα Μελέτη εμφανίστηκε στο παράθυρο του MEGA Καλημέρα μέσω Skype, θέλοντας να πει το δικό της αντίο στους τηλεθεατές της εκπομπής και να μιλήσει για τη νέα πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής.