ΣΥΡΙΖΑ σε Πιερρακάκη: Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη

ΣΥΡΙΖΑ σε Πιερρακάκη: Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη

«Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός, να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα» σχιλιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου για δηλώσεις του Μάκη Βορίδη

«Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφέρει ότι «τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει σε ανακοίνωση της, ότι «ο κ. Πιερρακάκης θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει μέσω δήλωσής του, πως ”τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά”» και «κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη για ”λαϊκισμό”, επειδή ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στη δημόσια εκπαίδευση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ενημερώνει» τον υπουργό «πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν» και πως «λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας». Προσθέτει, ότι «το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε». «Εμείς», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός».

Για Μάκη Βορίδη: «Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός, να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον ΣΚΑΪ,΄επισημαίνοντας ότι «αφού ο κ. Βορίδης θεώρησε "μικρά παράπονα" των πολιτών την αγανάκτηση τους για την ακρίβεια, τα Τέμπη και άλλα "ήσσονος σημασίας" για τον ίδιο, έφτασε στο σημείο να εξομοιώσει την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, με… τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ειδικότερα, ότι «αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία, ο αναβαθμισμένος πλέον στο στενό επιτελείο Μαξίμου υπερ-υπουργός, δήλωσε με τον γνωστό του στόμφο, ότι "δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία. Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ"». «Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.