Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Συνέδριο της ΝΔ: Η ιστορία της Ελλάδας είναι μία ιστορία μεγάλης ανάκαμψης, είναι εντυπωσιακό

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Συνέδριο της ΝΔ: Η ιστορία της Ελλάδας είναι μία ιστορία μεγάλης ανάκαμψης, είναι εντυπωσιακό

Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό

Στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή (7/4) μίλησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και δήλωσε «εντυπωσιασμένη» με τη δουλειά που έχει γίνει στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός και περήφανος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά κυρίως χάρη στον λαό της Ελλάδας» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 7/4.

«Χάρη σε όλους εσάς τους παρόντες, χάρη σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία. Χάρη σε εσένα Κυριάκο. Χάρη σε όλους εσάς, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης. Και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Εδώ και όχι πολύ παλιά η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας υπό την ηγεσία σας. Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία. Είναι παράδειγμα στον κόσμο και είναι το σπίτι κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης. Ο κόσμος βλέπει να αυξάνεται ο μισθός, η σύνταξή του, να βελτιώνεται η καθημερινότητά του. Αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει αμφιβολία: δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη.

Αγαπητοί μου φίλοι, το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση της Ελλάδας υπήρξε η ηγεσία, το θάρρος. Και η εμπιστοσύνη σε πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά. Και μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας» σημείωσε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.