Αυτό είναι το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών

Αυτό είναι το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών

Η Θεοδώρα Τζάκρη παρέδωσε το κείμενο στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζητώντας από το κυβερνών κόμμα να ψηφίσει της συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής

Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις» του Κώστα Αχ. Καραμανλή παρέδωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί, ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής «για να διερευνήσει τα παραπάνω εγκλήματα» και «ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, έτσι ώστε να οδηγηθεί αυτός στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης».

Ακολουθεί η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

«Παρέδωσα μόλις στον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Καλαφάτη προς ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και της Κ.Ο. της ΝΔ, το κατηγορητήριο με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή, οι οποίες κατά την άποψή μας πληρούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας με ενδεχομένο δόλο κατ' άρθρο 299 ΠΚ, της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατ' άρθρο 291 παρ.1δ' και στ' ΠΚ και της έκθεσης κατ' άρθρο 306 παρ. 2 ΠΚ.

Ζητούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατ' άρθρο 86 παρ.3 του Συντάγματος για να διερευνήσει τα παραπάνω εγκλήματα και να δεσμευτεί ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή έτσι ώστε να οδηγηθεί αυτός στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ζητούμε λοιπόν από την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει το Σύνταγμα, να ενεργοποιήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να παύσει να συγκαλύπτει την εγκληματική συμπεριφορά του κ. Καραμανλή και από τον κ. Καραμανλή να θέσει εαυτόν στην διάθεση της δικαιοσύνης».

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο του κατηγορητηρίου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.