Μαρινάκης: Δεν θα επιτρέψουμε Πανεπιστήμια άβατα – Πρέπει να συλληφθούν άμεσα οι δράστες

Μαρινάκης: Δεν θα επιτρέψουμε Πανεπιστήμια άβατα – Πρέπει να συλληφθούν άμεσα οι δράστες

«Είναι χρέος των πρυτάνεων να εφαρμόσουν το πειθαρχικό κάθε πανεπιστημίου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Θα πρέπει να συλληφθούν άμεσα οι δράστες, η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα πάντα για να έχουμε συλλήψεις. Εάν κάποιοι θέλουν τα πανεπιστήμια άβατα αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, επιχειρήσεις θα γίνονται πάντα και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Τέλος η εποχή της ασυλίας και της ανομίας, οι δράστες θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και εκεί δεν θα υπάρχει πλέον ο κανόνας της αναστολής. Είναι, πάντως και χρέος των πρυτάνεων να εφαρμόσουν το πειθαρχικό κάθε πανεπιστημίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας έξω από την πανεπιστημιούπολη.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «νοσηρές μειοψηφίες, που μολύνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση» επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα».

Σε ερωτήσεις για τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και δη για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο «για λόγια του αέρα» και για «κακοστημένο σίκουελ του προγράμματος Θεσσαλονίκης» προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και αναλυτική κοστολόγηση από το υπουργείο Οικονομικών.

Κληθείς, μάλιστα, να σχολιάσει αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κατ ουσίαν δεν απήντησε «δηλώνοντας κατ' επανάληψιν ομογενής, προσβάλλοντας έτσι και τους ομογενείς μας».

Ο κ. Μαρινάκης προσέθεσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι την ώρα που ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «βγάζει λάδι τους κ. Παππά και Πολάκη». Σε ό,τι αφορά ισχυρισμούς του ότι ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει 40 σπίτια ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για χυδαίο ψέμα και συκοφαντίες του κ. Κασσελάκη σημειώνοντας ότι η φράση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» υπό τη μεταφορική της έννοια κουμπώνει απόλυτα στην περίσταση.

«Πρέπει ο κ. Κασσελάκης και οι συνεργάτες το να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μάθουν να διαβάζουν ένα Ε9 ή μία δήλωση, μπερδεύει εγγραφές αγροτικής γης με σπίτια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τις μεταναστευτικές ροές στη Γαύδο, ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε πως ενώ οι ροές έχουν εκμηδενιστεί στον Έβρο και περιοριστεί σημαντικά στο Ανατολικό Αιγαίο «υπάρχει μία μικρή ροή στα νότια» την οποία και παρακολουθούμε πολύ στενά"και αναφέρθηκε στη σημασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ερώτηση, τέλος, για την εν εξελίξει δικαστική διαδικασία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση επιμένοντας ότι η όλη διαδικασία κινείται με μεγάλη ταχύτητα