Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό – Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό – Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία

«Έχω λιώσει παπούτσια σε όλη τη χώρα. Δεν μπορείτε να λέτε ότι έχω εύκολο το «φεύγα», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αντίθετος στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 για τις επιχειρήσεις τωμ πολιτικών στο εξωτερικό είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «λάθοσ». Παράλληλα δήλωσε πως έχει μεταβιβάσει το σύνολο των συμμετοχών του σε εταιρείες του εξωτερικού.

Ερωτώμενος σχετικά με τις συνεχείς «αποδράσεις» του, ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε: «Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Ο ελληνικός λαός τους έχει βαρεθεί, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι καθαρός. Ήμουν σε συσκέψεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αρκαδία. Θα είμαι στο στρατό για τρεις εβδομάδες. Ήταν μια μικρή ανάπαυλα. Μου είναι αδιάφορο το πού είναι ο πρωθυπουργός. Οι πολιτικές του με νοιάζουν. Ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν έχει σχέση με το πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός».

Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Ο ελληνικός λαός τους έχει βαρεθεί, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι καθαρός. Ήμουν σε συσκέψεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αρκαδία. Θα είμαι στο στρατό για τρεις εβδομάδες. Ήταν μια μικρή ανάπαυλα. Μου είναι αδιάφορο το πού είναι ο πρωθυπουργός. Οι πολιτικές του με νοιάζουν. Ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν έχει σχέση με το πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Στο σχόλιο «το “φεύγα” το έχετε λίγο εύκολο» απάντησε «Έχω λιώσει παπούτσια σε όλη τη χώρα. Δεν μπορείτε να λέτε ότι έχω εύκολο το «φεύγα»».

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσες επιχειρήσεις έχει στο εξωτερικό, σημείωσε: «Έχω μεταβιβάσει όλη τη συμμετοχή που μπορεί να είχα. Τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης που είναι γνωστή στον κόσμο. Ήταν σε συνεργασία με εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αυτή τη στιγμή έχω μεταβιβάσει…

Σας απάντησα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία. Έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές. Σας έχω απαντήσει τρεις φορές. Αυτός ο νόμος, δημιουργήθηκε – δεν έχω πρόβλημα να πω ότι ήταν στρεβλό – για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα έξω. Όχι για να μην βάζουν οι απόδημοι άσπρα μέσα.

Ο κ. Μητσοτάκης που μιλά για την αγάπη του για την ομογένεια, είχε πέντε χρόνια να αλλάξει τον νόμο. Στο βαθμό που υπήρχε προσωπική ατζέντα για την οικογένεια Μητσοτάκη, ήταν κι αυτό λάθος. Ο νόμος προφανώς ήταν λάθος. Αν χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω. Αν είναι να τιμωρηθώ γιατί έκαναν Χριστούγεννα οι άνθρωποι των κομματικών μέσων ας γίνει.

Αν και δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, είναι ότι έγινε ένα άτοκο δάνειο και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ο Έλληνας έχει βαρεθεί το gaslighting».

«Ούτε μια στο εκατομμύριο να ρίξω τη χώρα στα βράχια»

Απαντώντας σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, «δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, εγώ έχω επιχειρήσει και ξέρω καλά από ισολογισμούς. Υπάρχουν one off μέτρα ελάφρυνσης. Συγχρόνως όμως, όταν λες βάζω πλαφόν στην κερδοφορία του ρεύματος, αυτό έχει κόστος μόνο για τους μετόχους της ΔΕΗ και στις τσέπες τους. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ελάφρυνση των φόρων. Είδα μια ομιλία του Κ. Μητσοτάκη από το 2016 που έλεγε πόσο άδικοι είναι οι έμμεσοι φόροι».

«Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα»

Ερωτηθείς σχετικά με το παραυπουργείο που κατήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής για την υπόθεση Novartis, σημείωσε: «Όπως έχω πει, ο κύκλος ’15-’19 έχει κλείσει. Υπάρχει ένας καινούργιος κύκλος που έχει ανοίξει και περιέχει πολύ μεγάλη ανανέωση. Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα. Είναι απάντηση ειλικρίνειας. Γι’ αυτή την ερώτηση πρέπει να ρωτήσετε τον Τσίπρα. Παππάς και Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου.

Δεν έχω πληροφόρηση. Ρωτήστε τον Αλέξη. Αν ήμουν στην κυβέρνηση τότε θα σας απαντούσα. Μη μου βάζετε λόγια στο στόμα. Δεν ήμουν στην κυβέρνηση, δεν γνωρίζω. Έχω να ασχοληθώ με πάρα πολλά ζητήματα».