Θεμιστοκλέους: Από 1η Απριλίου τα παραπεμπτικά για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα θα χρεώνονται

Θεμιστοκλέους: Από 1η Απριλίου τα παραπεμπτικά για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα θα χρεώνονται

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας

Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τα παραπεμπτικά αιματολογικών εξετάσεων θα χρεώνονται 1 ευρώ και για ακτινολογικές εξετάσεις 3 ευρώ. «Αυτό συμβαίνει, γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, που συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορωνοϊός» δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» υποστήριξε εξηγώντας το μέτρο ο υφυπουργός Υγείας. «Οποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική» είπε ο υφυπουργός.

Οσον αφορά στις καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού και τις λίστες αναμονής στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε: «Το προσωπικό (νοσηλευτικό προσωπικό – παραϊατρικό προσωπικό) επαρκεί. Τα ίδια τα νοσοκομεία το επιβεβαιώσαν και απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν. Το μέτρο έκανε πρεμιέρα χθες και σε 18 μήνες από σήμερα περιμένουμε σημαντική μείωση στις αναμονές».