Δημοσκόπηση Action 24: Στο 20% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών

Δημοσκόπηση Action 24: Στο 20% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών

Σχεδόν το 60% των πολιτών πιστεύουν ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησε καθόλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σταθερά μεγάλη είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα άλλα κόμματα ενόψει των Ευρωκλογών, όπως φάνηκε και από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24. Παράλληλα, πέντε κόμματα εμφανίζονται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ το δεύτερο με το πέμπτο κόμμα απέχουν μόλις 3,8 μονάδες αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για την κατάληψή της.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 33,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ στο 13,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% και η Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση με 10,2%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ένα ιδιαίτερα όμως ανεβασμένο ποσοστό στο 10,1%.

Σε ερωτήματα που αφορούν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες θεωρούν ότι το Συνέδριο δεν ενίσχυσε το κόμμα. Συγκεκριμένα το 59,9% θεωρεί ότι δεν το ενίσχυσε καθόλου, το 16,5% απαντά «λίγο». «Αρκετά» απαντά το 10,7% και «πολύ» το 4,3%.

Οι πολίτες θεωρούν ακόμα ότι η απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει σε νέες κάλπες ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 57,9%, ενώ μάλλον τον ενίσχυσε λέει το 22,1%. Μάλλον όχι και όχι, δηλώνει το 18,5%. Οι πολίτες θεωρούν ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν σε ποσοστό 75,5%, ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε σε ποσοστό 66,7%.