Θεοχαρόπουλος: «Κανένας δεν είναι υπό προθεσμία και κανένας δεν παίρνει λευκές επιταγές»

Θεοχαρόπουλος: «Κανένας δεν είναι υπό προθεσμία και κανένας δεν παίρνει λευκές επιταγές»

«Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές, θα έχουμε όλοι πρόβλημα, θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα»

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά το επεισοδιακό συνέδριο του κόμματος μίλησε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤNEWS το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκίνησε με μια αναφορά στο ζήτημα των αγροτών, λέγοντας ότι «το κόστος παραγωγής που βιώνουν, δεν αντέχεται. Όπως δεν αντέχεται η ακρίβεια έξω, έτσι και οι αγρότες δεν μπορούν να παράξουν αυτή την τιμή» και πρόσθεσε πως «η αγροτική πολιτική είναι η μοναδική τόσο ολοκληρωμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων πως τα όργανα θα λειτουργούν, όπως και το καταστατικό, στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. «Νομίζω βγήκαμε από ένα συνέδριο, στο οποίο αποφασίσαμε κάποια πράγματα. Άλλο αν συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε μέσα στη συζήτηση. Έχουμε πάρει κάποιες συλλογικές αποφάσεις. Ποιες είναι αυτές, Ότι προχωράμε μπροστά από εδώ και στο εξής. Ότι ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές να έχουμε το δυνατότερο αποτέλεσμα. Να να σταματήσουν να γίνονται λάθη τα οποία πιθανόν έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», είπε.

Πρόσθεσε πως «αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές – εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά – θα έχουμε όλοι πρόβλημα, θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα». Ανέφερε επίσης, πως όλα τα κόμματα κρίνονται κάθε στιγμή. «Κανένας δεν είναι υπό προθεσμία, κανένας δεν παίρνει λευκές επιταγές», εξήγησε. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε, πως η Προοδευτική Συμμαχία, θέλει να εκφράσει τη σύγχρονη Αριστερά και όλο τον κόσμο που εκτείνεται από το κέντρο έως την Αριστερά.

Σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το Συνέδριο, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε, πως «είναι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και για 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρεμβαίνει με όποιον τρόπο. Με όποιο τρόπο ο ίδιος θεωρεί κάθε φορά». Τέλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «το σώμα του Συνεδρίου αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν θα πάμε σε εκλογές, σεβόμαστε τις αποφάσεις» και πως «κανένας δεν είναι υπό επιτροπεία και κανένας δεν έχει λευκές επιταγές».